onsdag den 12. januar 2011

Sakset fra Danadopt..

12-01-2011

Formidlingssituationen i Korea

Formidlingen fra Holt Children’s Services
Endelig kan vi meddele, at årets første accept af barn fra Korea er faldet på plads. Familien slettes derved fra ventelisten på hjemmesiden.
 
Formidlingen i 2010 gik fint og som forventet. DanAdopt fik matchet i alt 24 børn, hvoraf 4 var piger, og 20 var drenge. Børnene var mellem 5½ - 9½ måneder gamle ved matchningstidspunktet. Derudover modtog vi børnepapirer på 2 børn, som desværre ikke kunne placeres hos en familie.
 
Familier slettes fortsat først fra ventelisten på hjemmesiden, når de har accepteret barn, og proceduren for hver enkelt sag fra matchning til accept kan variere meget i tid - fra uger til måneder. Man kan derfor opleve, at nogle familier ikke altid slettes i helt kronologisk rækkefølge.
 
DanAdopts Direktør Marianne Wung-Sung og Vicedirektør Pia Brandsnes samt bestyrelsesmedlem Susanne Hoeg deltog i november i Adoptionsnævnets tilsynsrejse til Korea, hvor de skulle have dybere kendskab til adoptionerne fra Holt Children’s Services i Korea. På Adoptionsnævnets hjemmeside vil en rapport fra tilsynsrejsen blive offentliggjort, når den ligger klar. Ledelsen meddeler, at de havde en god og interessant rejse, og vores gode, mangeårige samarbejde med Holt vil fortsætte uændret.
 
Forventningerne for 2011:
Holt forventer at kunne formidle omtrent samme antal børn til DanAdopt som sidste år, sandsynligvis med en mindre nedgang i antallet af børn. Som nævnt fik DanAdopt matchet børn til 24 familier sidste år.
 
Udrejsetilladelser fra ministeriet:
Desværre kom flere af DanAdopts familier i klemme i forbindelse med ministeriets udstedelse af udrejsetilladelser i Korea. De kom derfor ikke af sted i 2010 for at hente deres børn, som de accepterede i den sidste halvdel af året. Disse familier har måttet vente på, at et nyt kalenderår er begyndt, hvor ministeriet så igen vil begynde på en ny kvote af udrejsetilladelser. Endnu engang har det ikke været muligt for os at få besked på et tidligere tidspunkt, hvornår ministeriet lukkede for udstedelse af tilladelser. Det har heller ikke været muligt at få en melding om, hvor mange de påtænker at udstede i år, eller hvorledes de fordeles.
 
Ventetiden på udstedelsen af tilladelsen og herefter hjemtagelsen kan naturligvis føles lang, særligt hvis den forlænges ud over det forventelige. Men det er desværre noget, vi oplever gentagne gange sidst i hvert kalenderår. Vi håber, at de familier der har måttet vente, vil kunne hjemtage deres børn hurtigst muligt, men ved også, at der ligger en stor arbejdsmængde bl.a. ved ministeriet, og Holt kan ikke forudsige, i hvilket tempo hjemtagelserne vil kunne finde sted. Holt meddeler, at ventetiden fra udstedelsen af udrejsetilladelsen, til barnet er rejseklar, stadig forventes at være omkring 3-4 uger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.